Architectuur in Altea

Architectuur in Altea

Een pareltje aan de Costa Blanca

Altea, gelegen aan de prachtige Costa Blanca in Spanje, staat bekend om haar unieke architectuur. Deze schilderachtige stad is een ware lust voor het oog, met haar charmante straatjes, witgekalkte huizen en adembenemende uitzichten.

Traditionele witgekalkte huizen

In Altea vind je tal van traditionele witgekalkte huizen, die kenmerkend zijn voor de Mediterrane architectuur. Deze huizen, met hun platte daken en sierlijke details, geven de stad een authentieke uitstraling. Dwaal door de smalle straatjes en bewonder de prachtige gevels en kleurrijke bloempotten die het straatbeeld sieren.

De kerk van Altea

Een van de meest iconische gebouwen in Altea is de kerk van Nuestra Señora del Consuelo. Deze kerk, gelegen op de top van een heuvel, domineert de skyline van de stad en is een geliefd onderwerp voor fotografen. De blauwe koepel en de witte gevel van de kerk vormen een prachtig contrast met de azuurblauwe lucht en de groene omgeving.

Openlucht kunstgalerij

Altea staat ook bekend om haar levendige kunstscene. Langs de gezellige promenade en in de smalle steegjes van de stad vind je tal van kunstgalerijen en ateliers. Maak een wandeling en bewonder de kleurrijke schilderijen, beeldhouwwerken en ambachtelijke kunstwerken die hier tentoongesteld worden.

Cultuurhistorisch erfgoed

Naast haar prachtige architectuur heeft Altea ook een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het Historisch Museum van Altea om meer te weten te komen over de traditionele ambachten, feesten en gebruiken van de stad. Leer meer over de Moorse invloeden en de rol die Altea speelde tijdens de Arabische overheersing.

Culinaire hoogstandjes

Nadat je de sfeervolle straatjes van Altea hebt verkend, is het tijd om te genieten van de culinaire hoogstandjes die de stad te bieden heeft. Proef de heerlijke lokale gerechten in een van de gezellige tapasbars of geniet van een verfrissend drankje op een van de terrasjes met uitzicht op zee.

Conclusie

Altea is zonder twijfel een van de meest pittoreske en charmante steden aan de Costa Blanca. Haar unieke mix van traditionele architectuur, levendige kunstscene en rijke geschiedenis maken van Altea een must-visit bestemming voor liefhebbers van cultuur en schoonheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *