Beste plekken voor fotografie

De mooiste plekken voor fotografie aan de Costa Blanca

Ben je een echte fotografieliefhebber en ben je op zoek naar de beste plekken aan de Costa Blanca om prachtige foto’s te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik heb zelf vele jaren ervaring met fotografie en de Costa Blanca is voor mij een van de mooiste plekken om te fotograferen. In dit artikel deel ik mijn favoriete locaties en tips met jou, zodat jij ook de mooiste kiekjes kunt maken tijdens jouw verblijf aan de prachtige Costa Blanca!

1. Guadalest

Guadalest is een schilderachtig dorpje gelegen in de bergen van de Costa Blanca. Het is een waar fotografieparadijs met zijn pittoreske straatjes, oude gebouwen en adembenemende uitzichten. Neem je camera mee en verken dit prachtige dorpje tijdens de vroege ochtend of late avond voor het beste licht.

Een tip: breng een bezoek aan het kasteel van Guadalest, waar je een panoramisch uitzicht hebt over het dorp en de omgeving. Dit is de perfecte plek voor het maken van spectaculaire landschapsfoto’s!

2. Altea

Altea is een charmant kustplaatsje bekend om zijn witgekalkte huizen en kronkelende straatjes. De pittoreske kerk met de blauwe koepel is een geliefd onderwerp onder fotografen. Wandel door de smalle straatjes en probeer de sfeer van dit authentieke Spaanse dorpje vast te leggen op beeld.

Tip: bezoek Altea tijdens zonsopkomst of zonsondergang voor de mooiste lichtomstandigheden en prachtige kleuren in de lucht.

3. Jávea

Jávea is een populaire badplaats aan de Costa Blanca met prachtige stranden, kliffen en baaien. De vuurtoren van Cabo de la Nao biedt een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee en is een geweldige plek voor het maken van spectaculaire zeegezichten.

Een tip: verken de baaien van Jávea, zoals de Granadella baai en de Ambolo baai, voor unieke en schilderachtige foto’s van de ruige kustlijn en kristalhelder water.

4. Sierra de Bernia

Sierra de Bernia is een prachtig berggebied aan de Costa Blanca met indrukwekkende panoramische uitzichten. Maak een wandeling door de bergen en geniet van de overweldigende natuur en rust om je heen. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de adembenemende landschappen vast te leggen.

Tip: Ga naar de top van de Sierra de Bernia tijdens zonsopkomst of zonsondergang voor magische lichtomstandigheden en schitterende kleuren in de lucht.

5. Las Salinas de Torrevieja

Las Salinas de Torrevieja zijn zoutmeren gelegen in de buurt van Torrevieja. De roze kleur van het water en de zoutbergen zorgen voor een uniek en fotogeniek landschap. Verken dit natuurlijke wonder en maak foto’s van de bijzondere flora en fauna die hier te vinden is.

Een tip: bezoek Las Salinas de Torrevieja tijdens de ochtenduren voor het beste licht en de mooiste kleurschakeringen in het water.

Met deze tips en locaties ben je goed op weg om de mooiste foto’s te maken aan de Costa Blanca. Vergeet vooral niet om te genieten van het fotograferen en de prachtige omgeving terwijl je bezig bent met het vastleggen van deze bijzondere momenten. Veel fotografieplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *