De kerkenroute van Costa Blanca

De kerkenroute van Costa Blanca

Costa Blanca staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende badplaatsen, maar wist je dat deze regio ook een schat aan historische kerken en kathedralen herbergt? De kerkenroute van Costa Blanca is een unieke manier om de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van dit gebied te ontdekken. Tijdens deze route maak je kennis met adembenemende architectuur, indrukwekkende kunstwerken en eeuwenoude tradities. Hieronder deel ik mijn eigen ervaring met deze fascinerende kerkenroute.

Beginpunt: Alicante

Onze eerste stop op de kerkenroute van Costa Blanca was de bruisende stad Alicante, waar we werden verwelkomd door de imposante kathedraal van San Nicolás. Deze kathedraal dateert uit de 17e eeuw en is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur. Het interieur is rijkelijk versierd met gouden details en kleurrijke fresco’s, waardoor je je even in een andere tijd waant. Vergeet niet om een kaarsje op te steken voor geluk en voorspoed!

Volgende stop: Altea

Na onze ervaring in Alicante vervolgden we onze reis naar het pittoreske stadje Altea, bekend om zijn smalle straatjes en witgekalkte huizen. Hier bezochten we de Nuestra Señora del Consuelo kerk, een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur met zijn karakteristieke blauwe koepels en witte muren. Vanaf de kerk heb je een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee, waardoor je je even in een sprookje waant.

Eindpunt: Elche

Onze laatste stop op de kerkenroute van Costa Blanca was de historische stad Elche, bekend om zijn indrukwekkende palmbos en UNESCO-werelderfgoed. Hier bezochten we de Basiliek Santa María, een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur met zijn imposante torens en gedetailleerde gevel. Binnenin vind je een schat aan religieuze kunstwerken en fresco’s die de eeuwenoude geschiedenis van deze stad weerspiegelen.

Praktische informatie

Wil je zelf de kerkenroute van Costa Blanca ontdekken? Hier zijn enkele praktische tips:

  • Beste tijd om te bezoeken: De beste tijd om de kerkenroute te maken is in het voorjaar of najaar, wanneer het weer aangenaam is en de drukte minder is.
  • Vervoer: Het handigst is om een auto te huren zodat je gemakkelijk van de ene naar de andere kerk kunt reizen.
  • Kledingvoorschrift: Houd er rekening mee dat kerken vaak een kledingvoorschrift hebben, dus zorg ervoor dat je gepaste kleding draagt.
  • Tijdsduur: Neem de tijd om elke kerk te bezichtigen en te genieten van de prachtige architectuur en kunstwerken.

Met deze praktische tips en mijn eigen ervaringen hoop ik dat je net zo enthousiast wordt over de kerkenroute van Costa Blanca als ik ben. Veel plezier met ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *