De palmentuin van Elche

Welkom in de prachtige palmentuin van Elche

Jij bent op vakantie aan de Costa Blanca en wilt even ontsnappen aan de drukte van de stad. Wat is er dan beter dan een bezoek aan de prachtige palmentuin van Elche? Deze historische plek staat bekend om zijn indrukwekkende verzameling palmbomen en adembenemende omgeving. Laat je betoveren door de rust en de schoonheid van dit UNESCO-werelderfgoed.

De geschiedenis van de palmentuin

De palmentuin van Elche is de grootste in zijn soort buiten Azië en dateert uit de 10e eeuw, toen de Moren het gebied regeerden. Zij brachten de kennis van het irrigeren van het land mee en legden zo de basis voor deze prachtige oase. Tegenwoordig beslaat de palmentuin meer dan 200.000 vierkante meter en herbergt het meer dan 200.000 palmbomen.

Wat valt er te zien en te doen?

Een bezoek aan de palmentuin van Elche is een unieke ervaring. Je kunt wandelen door de kronkelende paden tussen de palmbomen, genieten van de rust en stilte, en picknicken in de schaduw van een eeuwenoude boom. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de oude irrigatiekanalen en waterputten die nog steeds in gebruik zijn.

Ga op ontdekkingstocht

Neem de tijd om de verschillende soorten palmbomen te bewonderen die in de tuin groeien, waaronder de imposante dadelpalm en de sierlijke kruispalm. Vergeet ook niet om te stoppen bij de botanische tuin, waar je meer te weten kunt komen over de flora en fauna van de regio.

Geniet van een panoramisch uitzicht

Beklim de Maigmo-toren voor een adembenemend uitzicht over de palmentuin en de omgeving. Je zult versteld staan van het groene landschap dat zich voor je uitstrekt, met de Middellandse Zee in de verte.

Praktische informatie

De palmentuin van Elche is het hele jaar door geopend voor bezoekers. De entree bedraagt €5 per persoon en er zijn speciale tarieven voor kinderen en groepen. Vergeet niet om comfortabele schoenen en voldoende water mee te nemen, vooral in de zomermaanden.

Openingstijden

  • Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Zondag: 10:00 – 14:00 uur

Adres

De palmentuin van Elche is gelegen aan Carrer de Curtidors, 32, 03203 Elche, Alicante, Spanje. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Kortom, een bezoek aan de palmentuin van Elche is een absolute aanrader tijdens je verblijf aan de Costa Blanca. Laat je betoveren door de schoonheid en de rust van deze bijzondere plek en geniet van een onvergetelijke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *