Duiklocaties aan de Costa Blanca

Ontdek de prachtige duiklocaties aan de Costa Blanca

De Costa Blanca, gelegen in het zuidoosten van Spanje, staat bekend om haar prachtige stranden, helderblauwe water en heerlijke klimaat. Maar wist je ook dat deze regio een paradijs is voor duikliefhebbers? Met tal van adembenemende duiklocaties is de Costa Blanca een waar walhalla voor zowel beginnende als ervaren duikers. In dit artikel neem ik je mee op een ontdekkingsreis langs enkele van de mooiste duikplekken in deze regio.

La Cova Tallada

Locatie: Denia

La Cova Tallada, gelegen bij het plaatsje Denia, is een populaire duikspot vanwege haar indrukwekkende grotten en tunnels. Hier kun je genieten van een prachtige onderwaterwereld met diverse vissoorten, octopussen en zelfs zeeschildpadden. Het kristalheldere water zorgt voor uitstekend zicht, waardoor je optimaal kunt genieten van deze unieke duikervaring.

Tip: Breng een zaklamp mee om de donkere grotten te verkennen en vergeet niet om je camera mee te nemen om de kleurrijke onderwaterwereld vast te leggen.

Barranc de la Encantada

Locatie: Javea

De duiklocatie Barranc de la Encantada, nabij Javea, staat bekend om haar prachtige rotsformaties en diverse mariene flora en fauna. Hier kun je onder andere naaktslakken, zeepaardjes en barracuda’s tegenkomen. Met haar dieptes variërend van 5 tot 25 meter is deze duikspot geschikt voor zowel beginners als gevorderde duikers.

Tip: Verken de indrukwekkende rotswanden en kloven en geniet van de diversiteit aan onderwaterleven dat deze plek te bieden heeft.

Isola de Portixol

Locatie: Javea

Isola de Portixol, een klein rotseiland voor de kust van Javea, is een must-visit voor duikers die van avontuur houden. Met haar steile wanden en grotten biedt deze duiklocatie een unieke ervaring voor duikers van alle niveaus. Je kunt hier onder andere grote scholen vissen, murenen en zelfs roggen tegenkomen.

Tip: Vergeet niet om je duikbrevet en logboek mee te nemen, aangezien sommige delen van Isola de Portixol alleen toegankelijk zijn voor ervaren duikers.

Waar kun je het beste duikmateriaal huren?

Als je niet in het bezit bent van je eigen duikuitrusting, geen nood! Langs de Costa Blanca zijn er tal van duikscholen en winkels waar je hoogwaardig duikmateriaal kunt huren. Enkele gerenommeerde duikcentra in de regio zijn:

  • Diving Center Javea: Deze duikschool in Javea biedt een breed scala aan duikcursussen en -excursies, evenals verhuur van duikuitrusting.
  • Fundive: Gelegen in Moraira, Fundive is een professioneel duikcentrum dat zowel beginners als gevorderde duikers verwelkomt.
  • Centro de Buceo Les Basetes: Dit duikcentrum in Calpe organiseert duiktrips naar diverse duiklocaties langs de Costa Blanca.

Neem contact op met een van deze duikscholen voor meer informatie over duikcursussen, excursies en huurmogelijkheden.

Veiligheid staat voorop

Voordat je gaat duiken is het belangrijk om rekening te houden met de volgende veiligheidsmaatregelen:

  1. Zorg ervoor dat je duikbrevet up-to-date is en dat je de juiste certificering hebt voor de duiklocatie die je wilt verkennen.
  2. Controleer de weersomstandigheden en stromingen voordat je te water gaat en volg altijd de instructies van je duikgids op.
  3. Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee, aangezien de zonkracht in Spanje hoog kan zijn.
  4. Duik altijd met een buddy en houd constant communicatie met elkaar tijdens de duik.

Door deze veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen, kun je optimaal genieten van je duikavontuur aan de prachtige Costa Blanca.

Haal dus je duikuitrusting tevoorschijn, pak je snorkel en duik in de adembenemende onderwaterwereld van de Costa Blanca. Een onvergetelijke ervaring wacht op je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *