Evenementen en festivals kalender

Geniet het hele jaar door van evenementen en festivals aan de Costa Blanca

De Costa Blanca staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende steden en levendige cultuur. Maar wist je dat deze regio ook een schat aan evenementen en festivals biedt? Of je nu van muziek, gastronomie, sport of cultuur houdt, er is altijd wel iets te beleven aan de Costa Blanca. In dit artikel neem ik je mee op een reis langs de meest populaire evenementen en festivals die deze regio te bieden heeft.

Januari – Maart: Carnaval in Alicante

In de maanden januari tot maart viert Alicante het Carnaval, een kleurrijk en feestelijk evenement dat het begin van de vastentijd markeert. Tijdens het Carnaval kun je genieten van parades, dansoptredens en straatfeesten. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en je onder te dompelen in de feestelijke sfeer van de regio.

Belangrijke informatie:

  • Datum: januari – maart
  • Locatie: Alicante
  • Activiteiten: parades, dansoptredens, straatfeesten

April – Juni: Gran Fira de València

Tijdens de Gran Fira de València worden de straten van Valencia omgetoverd tot een levendige markt vol kraampjes, optredens en activiteiten. Dit evenement is een viering van de traditionele Valenciaanse cultuur en gastronomie. Proef de lokale specialiteiten, bewonder de handgemaakte ambachten en geniet van de typisch Valenciaanse sfeer.

Belangrijke informatie:

  • Datum: april – juni
  • Locatie: Valencia
  • Activiteiten: marktkraampjes, optredens, ambachtelijke producten

Juli – September: Internationaal Benidorm Festival

Het Internationaal Benidorm Festival brengt artiesten van over de hele wereld samen voor een reeks spectaculaire optredens. Geniet van muziek, dans en entertainment op de prachtige stranden van Benidorm. Dit festival is een must-visit voor liefhebbers van muziek en cultuur.

Belangrijke informatie:

  • Datum: juli – september
  • Locatie: Benidorm
  • Activiteiten: muziekoptredens, dansshows, entertainment

Of je nu het Carnaval in Alicante bezoekt, de Gran Fira de València verkent of het Internationaal Benidorm Festival bijwoont, er is altijd wel iets te beleven aan de Costa Blanca. Laat je verrassen door de rijke cultuur en de levendige sfeer van deze prachtige regio. Geniet van de vele evenementen en festivals die het hele jaar door worden georganiseerd en maak van je verblijf aan de Costa Blanca een onvergetelijke ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *