Fietsverhuur in Benidorm

Fietsverhuur in Benidorm: ontdek de Costa Blanca op twee wielen!

Ben je op vakantie in Benidorm en wil je de prachtige omgeving op een actieve manier verkennen? Dan is fietsverhuur de ideale oplossing! Met een fiets kun je gemakkelijk de omgeving verkennen en genieten van de mooie natuur en pittoreske dorpjes die de Costa Blanca te bieden heeft. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met fietsverhuur in Benidorm en geef ik je handige tips voor een geslaagde fietstocht.

Fietsverhuur in Benidorm

In Benidorm zijn er verschillende mogelijkheden voor fietsverhuur. Je kunt terecht bij lokale fietsverhuurbedrijven, maar ook bij hotels en campings kun je vaak fietsen huren. Het is belangrijk om van tevoren goed te kijken naar de verschillende opties en prijzen, zodat je de beste deal kunt vinden.

Ik koos ervoor om mijn fiets te huren bij een lokale fietsverhuurder in het centrum van Benidorm. Hier kreeg ik een goede kwaliteit fiets mee voor een schappelijke prijs. De medewerkers waren vriendelijk en behulpzaam en gaven mij handige tips voor mooie fietsroutes in de omgeving.

Wat kost fietsverhuur in Benidorm?

De prijzen voor fietsverhuur in Benidorm variëren afhankelijk van het type fiets en de verhuurperiode. Gemiddeld betaal je tussen de €10 en €20 per dag voor een standaard fiets. Voor een elektrische fiets liggen de prijzen vaak iets hoger, tussen de €20 en €30 per dag.

Let op: sommige verhuurbedrijven vragen om een borgsom of een kopie van je identiteitsbewijs. Zorg ervoor dat je hier van tevoren goed over geïnformeerd bent, om verrassingen te voorkomen.

Fietstochten in de omgeving

Benidorm ligt in een prachtige omgeving met veel mogelijkheden voor fietstochten. Zo kun je bijvoorbeeld langs de kust fietsen en genieten van het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee. Ook het binnenland van de Costa Blanca is zeer geschikt voor fietstochten, met glooiende heuvels en pittoreske dorpjes.

Ik heb zelf een mooie fietstocht gemaakt naar het nabijgelegen Altea, een pittoresk dorpje met smalle straatjes en witgekalkte huizen. Onderweg genoot ik van de prachtige uitzichten en stopte ik regelmatig om foto’s te maken.

Handige tips voor een geslaagde fietstocht:

  • Zorg voor voldoende water en snacks, vooral op warme dagen.
  • Draag geschikte kleding en zonnebrandcrème om verbranding te voorkomen.
  • Plan van tevoren je route en wees voorbereid op eventuele hoogteverschillen.
  • Neem een kaart of GPS mee, zodat je niet verdwaalt.
  • Geniet van de omgeving en neem de tijd om regelmatig te stoppen en te rusten.

Met deze tips en mijn ervaringen met fietsverhuur in Benidorm ben je helemaal klaar voor een avontuurlijke fietstocht in de prachtige omgeving van de Costa Blanca. Pak je fiets en verken de omgeving op twee wielen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *