Het kasteel van Denia

Het Kasteel van Denia

Een historische schat aan de Costa Blanca

Ben jij een liefhebber van geschiedenis en prachtige uitzichten? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Kasteel van Denia aan de Costa Blanca in Spanje. Dit eeuwenoude fort, gelegen bovenop een heuvel, biedt niet alleen een adembenemend panorama over de Middellandse Zee, maar heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.

De geschiedenis van het kasteel

Het imposante Kasteel van Denia is gebouwd in de 11e en 12e eeuw, tijdens de Moorse bezetting van Spanje. Het diende als verdedigingswerk en uitkijkpunt vanwege zijn strategische ligging. Later, in de 16e eeuw, werd het kasteel versterkt met bastions en torens door de Spanjaarden.

Wat is er te zien en te doen?

Als je het kasteel bezoekt, kun je een wandeling maken door de oude verdedigingsmuren en torens. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad Denia en de Middellandse Zee. Bezoek ook zeker de archeologische museum binnen het kasteel, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de regio.

  • Openingstijden: Maandag gesloten, dinsdag tot zondag van 10:00 tot 18:00 uur
  • Entree: €3 voor volwassenen, kinderen onder de 16 jaar gratis
  • Tip: Bezoek het kasteel tijdens zonsondergang voor een magische ervaring

Hoe bereik je het kasteel?

Het Kasteel van Denia is gelegen in het oude centrum van de stad, op loopafstand van de haven. Je kunt de heuvel te voet beklimmen of met de auto omhoog rijden. Vergeet niet om stevige schoenen aan te trekken, want het kan een steile klim zijn!

Adres

Calle del Castell, s/n, 03700 Denia, Alicante, Spanje

Routebeschrijving

Vanaf het centrum van Denia volg je de borden naar het kasteel. Parkeergelegenheid is beschikbaar bij de ingang van het kasteel.

Geniet van een trip naar het Kasteel van Denia

Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon op zoek bent naar een mooi uitzicht, het Kasteel van Denia is zeker een bezoek waard. Ontdek de geheimen van dit historische fort en geniet van de prachtige omgeving aan de Costa Blanca. Vergeet niet je camera mee te nemen voor fantastische foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *