Het natuurpark Pego-Oliva

Ontdek de schoonheid van natuurpark Pego-Oliva

Ben jij een natuurliefhebber en hou je van wandelen en vogels spotten? Dan is het natuurpark Pego-Oliva aan de Costa Blanca een absolute aanrader! Dit prachtige natuurgebied is een oase van rust en biodiversiteit, en biedt talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke dag in de natuur.

Wat maakt natuurpark Pego-Oliva zo bijzonder?

**Natuurpark Pego-Oliva ligt tussen de plaatsen Pego en Oliva en beslaat een oppervlakte van maar liefst 1.250 hectare. Het park wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap met moerassen, rivieren, steile kliffen en weelderige bossen. Hierdoor is het een ideale leefomgeving voor vele planten- en diersoorten.**

Naast de prachtige natuur is het park ook historisch en cultureel interessant, met overblijfselen van oude boerderijen en molens die dateren uit de tijd van de Moren. Dit maakt een wandeling door het park niet alleen een visueel genot, maar ook een reis door de geschiedenis van de regio.

Activiteiten in het natuurpark

**In natuurpark Pego-Oliva kun je tal van activiteiten ondernemen, van wandelen en fietsen tot vogels spotten en fotografie. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes die variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor zowel beginners als ervaren wandelaars aan hun trekken komen.**

Daarnaast is het park ook een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 200 vogelsoorten die hier voorkomen. Ga op zoek naar flamingo’s, aalscholvers, en ijsvogels en geniet van de prachtige geluiden en kleuren van de vogels in hun natuurlijke habitat.

Praktische informatie

Voor een bezoek aan natuurpark Pego-Oliva is het handig om enkele zaken in gedachten te houden:

  • **Toegang tot het park is gratis.**
  • **Zorg voor goede wandelschoenen en voldoende water, vooral in de zomermaanden.**
  • **Neem een verrekijker en camera mee om optimaal te genieten van de natuur en wildlife.**
  • **Honden zijn toegestaan in het park, mits aangelijnd.**

Met deze tips ben jij helemaal klaar om het natuurpark Pego-Oliva te verkennen en te genieten van al het moois dat dit prachtige natuurgebied te bieden heeft. Vergeet niet om je zintuigen te openen en in het moment te leven, want voor je het weet is de dag voorbij en wil je niets liever dan terugkeren naar dit stukje paradijs aan de Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *