Historische bezienswaardigheden in Elche

Historische bezienswaardigheden in Elche aan de Costa Blanca

Ben je op zoek naar een bestemming vol geschiedenis en cultuur aan de Costa Blanca? Dan is Elche de perfecte plek voor jou! Gelegen aan de oostkust van Spanje, biedt Elche een schat aan historische bezienswaardigheden die je niet mag missen. Van eeuwenoude ruïnes tot prachtige monumenten, Elche heeft voor ieder wat wils.

Palmeral de Elche

Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van Elche is het Palmeral de Elche, oftewel de palmentuin van Elche. Deze indrukwekkende palmentuin staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de grootste in Europa. Wandel door de eeuwenoude palmen en geniet van de rust en schoonheid van deze bijzondere plek.

Datum:

De palmentuin stamt uit de 8e eeuw en is door de eeuwen heen uitgebreid en verrijkt. Tegenwoordig zijn er meer dan 200.000 palmbomen te vinden in de tuin.

Toegangsprijs:

De toegang tot de palmentuin is gratis, maar er zijn ook rondleidingen beschikbaar tegen betaling.

Elche Archeologisch Museum

Voor de geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan het Elche Archeologisch Museum een must. Hier vind je een indrukwekkende collectie van archeologische vondsten uit de omgeving, waaronder keramiek, sieraden en beeldhouwwerken.

Openingstijden:

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur. Op zondag is het museum geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Toegangsprijs:

De toegangsprijs bedraagt €3 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen en senioren.

Basiliek Santa Maria

De Basiliek Santa Maria is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur in Elche. De basiliek dateert uit de 17e eeuw en is een belangrijk religieus centrum in de stad.

Rondleidingen:

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de basiliek? Dan kun je deelnemen aan één van de rondleidingen die regelmatig worden georganiseerd.

Met zijn rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden is Elche een schatkist voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van de Costa Blanca. Vergeet dus zeker niet om deze prachtige stad te verkennen tijdens je volgende trip naar Spanje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *