Historische kerken en kathedralen

Historische kerken en kathedralen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca staat bekend om haar prachtige stranden en bruisende badplaatsen, maar wist je dat er ook een schat aan historische kerken en kathedralen te vinden is in deze regio? Als liefhebber van cultuur en geschiedenis is het bezoeken van deze indrukwekkende bouwwerken zeker een aanrader. In dit artikel neem ik je mee op een reis langs enkele van de meest bijzondere historische kerken en kathedralen aan de Costa Blanca.

De kathedraal van Santa Maria in Orihuela

De kathedraal van Santa Maria is een van de meest indrukwekkende gotische bouwwerken aan de Costa Blanca. De bouw van de kathedraal begon in de 13e eeuw en duurde meer dan 300 jaar. Het resultaat is een prachtige mix van gotische, renaissance en barokke architectuur. Binnen in de kathedraal vind je een schat aan kunstwerken, waaronder schilderijen van lokale kunstenaars en een prachtig altaarstuk.

De kathedraal van Santa Maria is een belangrijk religieus en cultureel centrum in Orihuela en trekt jaarlijks vele bezoekers die onder de indruk zijn van de pracht en praal van deze historische kerk.

Openingstijden:

  • Maandag – zaterdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Zondag: 12:00 – 16:00 uur

Toegangsprijs:

Volwassenen: €5,- | Kinderen onder 12 jaar: gratis

De kerk van San Jaime in Benidorm

De kerk van San Jaime is een van de meest herkenbare en iconische gebouwen in Benidorm. Gelegen in het historische centrum van de stad, steekt de kerk met zijn blauwe koepels en witte gevel prachtig af tegen de moderne hoogbouw van de badplaats. De kerk dateert uit de 18e eeuw en is gewijd aan de beschermheilige van Benidorm, San Jaime.

Vanaf de kerk van San Jaime heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Het interieur van de kerk is bescheiden, maar toch indrukwekkend door de eenvoud en rust die er heerst.

Openingstijden:

  • Maandag – vrijdag: 09:00 – 13:00 uur
  • Zaterdag: 09:00 – 12:00 uur

Toegangsprijs:

Gratis toegang

Conclusie

De historische kerken en kathedralen aan de Costa Blanca zijn niet alleen architectonische hoogstandjes, maar ook een weerspiegeling van de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Of je nu een liefhebber bent van religieuze kunst, historische architectuur of gewoon op zoek bent naar wat rust en bezinning, een bezoek aan deze prachtige bouwwerken is zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *