Kunst en cultuur in Javea

Kunst en cultuur in Javea aan de Costa Blanca

Als je een liefhebber bent van kunst en cultuur, dan is Javea aan de Costa Blanca in Spanje een plek die je zeker moet bezoeken. Deze charmante kustplaats staat bekend om zijn rijke artistieke erfgoed en levendige cultuur. Van historische bezienswaardigheden tot kunstgaleries en festivals, er is voor ieder wat wils in Javea.

Historische bezienswaardigheden

In Javea vind je verschillende historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen. Zo is er de oude stad, ook wel Pueblo genoemd, met zijn smalle straatjes en witgekalkte huizen. Hier kun je de prachtige kerk van San Bartolomé bezoeken, een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur.

Een andere interessante plek is de oude haven van Javea, waar je kunt wandelen langs de schilderachtige promenade en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het historische fort van La Granadella, dat dateert uit de 18e eeuw en een belangrijke rol speelde in de verdediging van de kust tegen piraten.

Kunstgaleries

Als kunstliefhebber zul je blij zijn te horen dat Javea verschillende kunstgaleries heeft waar je lokale en internationale kunstwerken kunt bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Galería Punto, een gerenommeerde galerie die een scala aan hedendaagse kunst tentoonstelt, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie.

Een andere interessante galerie is de Galería Isabel Bilbao, die gespecialiseerd is in abstracte kunst en regelmatig exposities organiseert van opkomende kunstenaars. Of breng een bezoek aan de Galería Atelier, waar je unieke handgemaakte sieraden en keramiek kunt vinden.

Festivals en evenementen

Naast historische bezienswaardigheden en kunstgaleries biedt Javea ook een levendige culturele agenda met tal van festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Een van de grootste evenementen is de jaarlijkse San Juan Midzomernachtviering, waarbij het hele dorp uitloopt om de zomerzonnewende te vieren met vuurwerk, live muziek en traditionele dansen.

Andere populaire festivals zijn onder meer het Moors en Christenen Festival, dat de historische strijd tussen de Moren en de christenen herdenkt, en het Javea Jazz Festival, waar internationale jazzartiesten optreden op diverse locaties in de stad.

Kortom, Javea is een bestemming die kunst- en cultuurliefhebbers zal bekoren. Van historische bezienswaardigheden tot kunstgaleries en levendige festivals, er is genoeg te zien en te doen in deze charmante kustplaats aan de Costa Blanca. Vergeet dus niet om een bezoek te brengen aan Javea tijdens je volgende reis naar Spanje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *