Kunstfestivals en evenementen

Kunstfestivals en evenementen aan de Costa Blanca

Ben je een liefhebber van kunst en cultuur en ben je op zoek naar inspirerende evenementen en festivals? Dan ben je aan de Costa Blanca aan het juiste adres! Deze prachtige regio in Spanje staat bekend om zijn levendige kunstscene en biedt het hele jaar door een gevarieerd aanbod aan kunstfestivals en evenementen.

Internationaal Straatkunstfestival in Alicante

Elk jaar in mei vindt het Internationaal Straatkunstfestival plaats in de bruisende stad Alicante. Tijdens dit festival komen kunstenaars van over de hele wereld samen om de straten van de stad te transformeren tot een kleurrijk openluchtmuseum. Je kunt genieten van indrukwekkende graffiti, spectaculaire live performances en interactieve kunstinstallaties. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is een must-see voor iedereen die van straatkunst houdt.

Data:

  • Datum: 15 mei – 18 mei
  • Tijd: 10:00 – 22:00 uur
  • Locatie: Centro Cultural Las Cigarreras

Benidorm Kunstmarkt

Als je op zoek bent naar unieke kunstwerken en handgemaakte souvenirs, dan mag je de Benidorm Kunstmarkt niet missen. Elke zaterdagochtend wordt het Levante-strand omgetoverd tot een kunstzinnige markt waar lokale kunstenaars hun creaties tentoonstellen. Van schilderijen en keramiek tot sieraden en textiel, je vindt hier van alles. Het is de perfecte plek om een bijzonder aandenken aan je vakantie aan de Costa Blanca te vinden.

Data:

  • Datum: Elke zaterdag
  • Tijd: 09:00 – 14:00 uur
  • Locatie: Levante-strand, Benidorm

Altea Kunstmarkt

Op zoek naar een charmante locatie om lokale kunst en ambachten te ontdekken? Breng een bezoek aan de Altea Kunstmarkt, die elke dinsdagochtend plaatsvindt op de schilderachtige Plaza de la Iglesia. Hier vind je een breed scala aan kunstwerken, van traditionele Spaanse handwerken tot eigentijdse schilderijen. Geniet van de gezellige sfeer en proef de lokale cultuur terwijl je langs de kraampjes slentert.

Data:

  • Datum: Elke dinsdag
  • Tijd: 10:00 – 14:00 uur
  • Locatie: Plaza de la Iglesia, Altea

Of je nu een fervent kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je tijd aan de Costa Blanca door te brengen, de kunstfestivals en evenementen in de regio zullen zeker indruk op je maken. Geniet van de creativiteit, ontdek nieuwe talenten en laat je inspireren door de rijke culturele scene van deze prachtige omgeving. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *