Lokale eetgewoonten en tijden

Lokale eetgewoonten en tijden aan de Costa Blanca

Als je op vakantie bent aan de prachtige Costa Blanca in Spanje, is het niet alleen belangrijk om de bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om kennis te maken met de lokale eetgewoonten en tijden. De Spaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke tapas, paella en verse visgerechten. Hier zal ik je meer vertellen over de eetgewoonten en tijden aan de Costa Blanca vanuit mijn eigen ervaring.

Eetgewoonten

De eetgewoonten aan de Costa Blanca zijn anders dan in Nederland. Het ontbijt is vaak licht en bestaat meestal uit een kopje koffie met een croissant of een stukje toast. De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag en wordt vaak tussen 14.00 en 16.00 uur genuttigd. Dit is een uitgebreide maaltijd met meerdere gangen, die kan bestaan uit soep, salade, vlees of vis en natuurlijk brood. Het diner wordt pas laat op de avond gegeten, meestal na 21.00 uur.

Een typisch Spaanse gewoonte is om na het diner nog een wandeling te maken, de zogenaamde ‘paseo’. Dit is een gezellige traditie waarbij mensen samen met hun familie of vrienden door de straten lopen en genieten van de avond.

Favoriete gerechten

Enkele favoriete gerechten aan de Costa Blanca zijn paella, een heerlijk gerecht met rijst, vis, schaaldieren en groenten. Daarnaast zijn ook tapas erg geliefd, kleine hapjes die je kunt delen met je tafelgenoten. Denk hierbij aan patatas bravas (gefrituurde aardappeltjes met pittige saus), calamares (gefrituurde inktvisringen) en tortilla española (Spaanse omelet met aardappel).

Tijden

De tijden waarop gegeten wordt aan de Costa Blanca zijn vaak later dan in Nederland. Zoals eerder genoemd, vindt de lunch plaats tussen 14.00 en 16.00 uur en het diner na 21.00 uur. Restaurants zijn vaak pas laat in de avond geopend en veel Spanjaarden eten pas rond 22.00 uur.

Het is dus handig om hier rekening mee te houden als je uit eten wilt gaan. Restaurants zijn vaak gesloten tussen 16.00 en 20.00 uur voor de siësta, een korte middagpauze.

Belangrijke tips

  • Zorg dat je reserveert in een restaurant als je rond etenstijd aankomt, vooral in het hoogseizoen.
  • Probeer lokale specialiteiten uit en laat je verrassen door de Spaanse keuken.
  • Neem de tijd om te genieten van je maaltijd en de gezellige sfeer.

Kortom, de lokale eetgewoonten en tijden aan de Costa Blanca zijn een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur. Door hier rekening mee te houden en te genieten van het heerlijke eten, maak je jouw vakantie aan de Costa Blanca nog specialer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *