Lokale markten en streekproducten

Lokale markten en streekproducten aan de Costa Blanca

Als je van lekker eten houdt en op zoek bent naar authentieke streekproducten, dan ben je aan de Costa Blanca aan het juiste adres. De regio staat bekend om zijn levendige markten waar je verse producten en ambachtelijke specialiteiten kunt vinden. In dit artikel vertel ik je alles over de lokale markten en streekproducten aan de Costa Blanca.

Markten aan de Costa Blanca

Op bijna elke dag van de week kun je wel ergens aan de Costa Blanca een gezellige markt bezoeken. Of je nu op zoek bent naar verse groenten en fruit, ambachtelijke kazen, olijfolie of handgemaakte souvenirs, je vindt het allemaal op de lokale markten. Hieronder een overzicht van de markten die je zeker niet mag missen:

  • Benidorm: Elke woensdag vindt in Benidorm een grote markt plaats waar je allerlei producten kunt kopen, van kleding tot verse vis.
  • Altea: Op dinsdag kun je in Altea terecht voor een sfeervolle markt met lokale lekkernijen en handgemaakte producten.
  • Javea: Op donderdagochtend is er een markt in Javea waar je verse groenten en fruit, bloemen en kleding kunt kopen.

Streekproducten van de Costa Blanca

Naast de lokale markten zijn er ook tal van winkels en boetiekjes waar je typische streekproducten van de Costa Blanca kunt kopen. Denk hierbij aan olijfolie, Valenciaanse sinaasappels, amandelen en wijnen. Deze producten worden vaak op duurzame en traditionele wijze geproduceerd, waardoor je echt de smaak van de regio proeft.

Hieronder een lijstje met mijn favoriete streekproducten van de Costa Blanca:

  • Olijfolie: De olijfolie uit de regio staat bekend om zijn hoge kwaliteit en pure smaak. Probeer zeker eens een flesje mee te nemen als souvenir.
  • Amandelen: De amandelen van de Costa Blanca worden veel gebruikt in lokale gerechten en zijn heerlijk als gezonde snack tussendoor.
  • Valenciaanse sinaasappels: Verse sinaasappelsap drinken op een zonnig terras, dat is pas genieten van het goede leven aan de Costa Blanca.

Ben je benieuwd naar de smaken en geuren van de Costa Blanca? Breng dan zeker een bezoek aan een lokale markt of streekwinkel en proef de heerlijke streekproducten van deze prachtige regio.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel net zo enthhouast bent geworden over de lokale markten en streekproducten aan de Costa Blanca als ik. Vergeet niet om je smaakpapillen te verwennen tijdens je verblijf in deze culinaire regio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *