Lokale souvenirs en waar te kopen

Lokale souvenirs aan de Costa Blanca

Als je op vakantie bent aan de prachtige Costa Blanca, wil je natuurlijk graag iets kopen om als aandenken mee naar huis te nemen. Lokale souvenirs zijn hiervoor perfect geschikt, omdat ze je herinneren aan de mooie tijd die je hebt doorgebracht in deze Spaanse regio. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips over waar je de leukste lokale souvenirs kunt kopen aan de Costa Blanca.

Typische souvenirs van de Costa Blanca

Er zijn verschillende souvenirs die typisch zijn voor de Costa Blanca. Denk hierbij aan handgemaakte keramiek, kleurrijke handventilatoren, traditionele Spaanse jurken en borduurwerk. Daarnaast zijn ook lokale lekkernijen zoals Spaanse olijfolie, Valenciaanse sinaasappels en Alicante-turron populair om mee naar huis te nemen.

Keramiek

De Costa Blanca staat bekend om zijn prachtige keramiek. Je kunt hier onder andere handbeschilderde tegels, vazen, servies en decoratieve objecten vinden. De kleurrijke ontwerpen en traditionele motieven maken keramiek een geliefd souvenir onder toeristen.

Handventilatoren

Een ander typisch souvenir van de Costa Blanca is de handventilator. Deze elegante en kleurrijke ventilatoren worden vaak met de hand beschilderd en zijn een verfrissend en praktisch cadeau om mee naar huis te nemen.

Spaanse lekkernijen

Als je op zoek bent naar een smakelijk souvenir, kies dan voor lokale lekkernijen zoals Spaanse olijfolie, Valenciaanse sinaasappels en Alicante-turron. Deze delicatessen zijn niet alleen lekker om zelf van te genieten, maar ook leuk om cadeau te geven aan vrienden en familie.

Waar souvenirs kopen aan de Costa Blanca?

Er zijn verschillende plaatsen waar je souvenirs kunt kopen aan de Costa Blanca. Hier zijn enkele van mijn favoriete winkels en markten:

  • Markt in Altea: Elke dinsdag kun je op de markt in Altea terecht voor een breed assortiment aan lokale producten en souvenirs.
  • Winkel in Benidorm: In het oude centrum van Benidorm vind je tal van winkels die handgemaakte keramiek en andere lokale souvenirs verkopen.
  • Markt in Javea: Op donderdagochtend is er een markt in Javea waar je lokale lekkernijen en handgemaakte producten kunt kopen.

Of je nu op zoek bent naar keramiek, handventilatoren of Spaanse lekkernijen, aan de Costa Blanca is er voor elk wat wils. Vergeet niet om wat extra ruimte in je koffer te reserveren voor al die mooie souvenirs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *