Museo Arqueológico in Elda

Museo Arqueológico in Elda

Een duik in de geschiedenis van de Costa Blanca

Ben je geïnteresseerd in archeologie en wil je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de Costa Blanca? Dan is een bezoek aan Museo Arqueológico in Elda absoluut een aanrader! Dit museum neemt je mee op een reis door de tijd, waar je archeologische vondsten en artefacten kunt bewonderen die de eeuwenoude beschavingen van deze regio tot leven brengen.

Ontdek de collectie

In Museo Arqueológico vind je een indrukwekkende collectie van artefacten die teruggaan tot de prehistorie. Van keramiek en sieraden tot gereedschappen en beeldhouwwerken: elk stuk vertelt een verhaal over de mensen die ooit in dit gebied hebben gewoond. Loop langs de vitrines en laat je verrassen door de diversiteit en vakmanschap van de objecten.

Interactieve tentoonstellingen

Naast de vaste collectie biedt het museum ook interactieve tentoonstellingen en activiteiten die leuk zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Test je kennis van archeologie, doe mee aan een workshop of neem deel aan een rondleiding om meer te leren over de verschillende periodes in de geschiedenis van de Costa Blanca.

Praktische informatie

Locatie en openingstijden

  • Adres: Plaza de la Ficia, 6, 03600 Elda, Alicante
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 19:00 uur
  • Toegangsprijs: €5 voor volwassenen, gratis voor kinderen onder de 12 jaar

Bereikbaarheid

Het museum is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Parkeergelegenheid is beschikbaar in de buurt en het treinstation van Elda ligt op loopafstand van het museum.

Plan je bezoek

Als je van plan bent om Museo Arqueológico te bezoeken, is het handig om van tevoren je bezoek te plannen. Controleer de actuele openingstijden en eventuele tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn. Zo haal je het meeste uit je bezoek aan dit fascinerende museum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *