Museo Arqueológico in Guardamar del Segura

Ontdek de rijke geschiedenis van Guardamar del Segura in Museo Arqueológico

Wil jij meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Guardamar del Segura aan de prachtige Costa Blanca? Breng dan zeker een bezoek aan Museo Arqueológico, het archeologisch museum van de stad. Dit fascinerende museum neemt je mee op een reis door de tijd en laat je kennismaken met de verschillende culturen die de regio hebben gevormd.

Collectie

In Museo Arqueológico vind je een uitgebreide collectie archeologische vondsten die zijn opgegraven in en rondom Guardamar del Segura. Van prehistorische artefacten tot Romeinse overblijfselen en Moorse invloeden, het museum biedt een boeiende kijk op de diverse culturele erfenis van de regio. Bewonder prachtige keramiek, munten, sieraden en nog veel meer.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen die dieper ingaan op specifieke periodes uit de geschiedenis van Guardamar del Segura. Deze tentoonstellingen bieden een unieke kans om meer te leren over bepaalde aspecten van de regionale archeologie en bieden een boeiende en educatieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Rondleidingen

Wil je graag meer achtergrondinformatie en uitleg bij de verschillende artefacten in het museum? Dan kun je deelnemen aan een rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids. Deze rondleidingen zijn een geweldige manier om een dieper inzicht te krijgen in de geschiedenis van Guardamar del Segura en de betekenis van de tentoongestelde voorwerpen.

Praktische informatie

Wil je Museo Arqueológico bezoeken tijdens je verblijf aan de Costa Blanca? Hier vind je praktische informatie:

  • Adres: Calle San Agustín, 23, 03140 Guardamar del Segura, Alicante
  • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur, zondag van 10:00 tot 14:00 uur
  • Toegangsprijs: €3 voor volwassenen, €1 voor kinderen en senioren

Kortom, Museo Arqueológico in Guardamar del Segura is een absolute must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie. Laat je verrassen door de vele schatten die dit museum te bieden heeft en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis van deze prachtige regio aan de Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *