Museo Arqueológico in Javea

Ontdek de rijke geschiedenis van Javea in Museo Arqueológico

Ben je geïnteresseerd in archeologie en wil je meer leren over de geschiedenis van Javea en de Costa Blanca? Breng dan zeker een bezoek aan Museo Arqueológico, een fascinerend museum dat gewijd is aan de archeologische vondsten en culturele erfgoed van deze prachtige regio.

Over Museo Arqueológico

Museo Arqueológico is gelegen in het historische centrum van Javea, een charmant kustplaatsje aan de Costa Blanca. Het museum is gehuisvest in een oud gebouw en biedt een unieke inkijk in de rijke geschiedenis van de regio. Het museum heeft een uitgebreide collectie archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Wat is er te zien?

In Museo Arqueológico vind je een indrukwekkende verzameling van artefacten, zoals keramiek, munten, sieraden en gebruiksvoorwerpen die werden opgegraven in de omgeving van Javea. Daarnaast zijn er ook reconstructies van oude nederzettingen, grafstenen en informatiepanelen die de geschiedenis van de regio tot leven brengen.

Interactieve tentoonstellingen

Naast de vaste collectie organiseert het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en educatieve activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Zo kun je deelnemen aan rondleidingen, workshops en lezingen die je meer inzicht geven in de archeologie en geschiedenis van Javea.

Openingstijden en toegangsprijzen

Museo Arqueológico is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 13:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen en senioren. Op zondag is de toegang gratis voor iedereen.

Plan je bezoek

Als je van plan bent om Museo Arqueológico te bezoeken, zorg er dan voor dat je voldoende tijd uittrekt om alles rustig te bekijken. Het museum is niet al te groot, maar er is zoveel te zien dat je gemakkelijk een paar uur kunt doorbrengen. Vergeet ook niet om een souvenir te kopen in de museumwinkel, waar je leuke archeologische hebbedingetjes kunt vinden.

Ontdek de geschiedenis van Javea

Het Museo Arqueológico is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en geschiedenis. Hier kun je de fascinerende geschiedenis van Javea en de Costa Blanca ontdekken en een reis maken door de tijd, van de prehistorie tot de middeleeuwen. Mis deze unieke ervaring niet tijdens je verblijf aan de Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *