Museo del Mar in Santa Pola

Ontdek Museo del Mar in Santa Pola

Ben jij ook zo’n liefhebber van de zee en alles wat daarmee te maken heeft? Dan is Museo del Mar in Santa Pola echt een must-visit tijdens jouw verblijf aan de Costa Blanca! Dit prachtige maritieme museum neemt je mee op een reis door de rijke geschiedenis van de zeevaart en visserij in deze regio.

Wat is Museo del Mar?

Museo del Mar is een fascinerend museum gelegen in de charmante kustplaats Santa Pola, op ongeveer 20 minuten rijden van Alicante. Het museum is gevestigd in een voormalig visverwerkingsbedrijf en biedt een unieke kijk op de maritieme tradities en gebruiken van de omgeving.

Wat kun je verwachten?

In Museo del Mar vind je een indrukwekkende collectie van meer dan 1.500 stukken, waaronder scheepsmodellen, navigatie-instrumenten, zeekaarten, visgerei en nog veel meer. Je leert hier alles over de geschiedenis van de visserij, de evolutie van de scheepvaart en de invloed van de zee op de cultuur van Santa Pola.

Interactieve tentoonstellingen

Een van de hoogtepunten van Museo del Mar zijn de interactieve tentoonstellingen, die zowel jong als oud zullen boeien. Stap in een nagebouwde vissersboot, probeer je hand uit met knopen leggen of ontdek hoe een vuurtoren werkt. Er is genoeg te zien en te doen!

Praktische informatie

Wil je Museo del Mar bezoeken? Hier zijn een paar handige tips:

  • Adres: Avenida González Vicens, s/n, 03130 Santa Pola, Alicante
  • Openingstijden: Van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. Op zondag van 10:00 tot 14:00 uur.
  • Entree: De toegangsprijs bedraagt €3 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen en senioren.

Conclusie

Een bezoek aan Museo del Mar in Santa Pola is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de zee en haar geschiedenis. Stap binnen in dit boeiende museum en laat je verrassen door de bijzondere collectie en interactieve tentoonstellingen. Een leerzaam en leuk dagje uit aan de Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *