Museo del Marq in Calpe

Ontdek de fascinerende wereld van de zee bij Museo del Marq in Calpe

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de zee en alles wat daarbij komt kijken? Dan is Museo del Marq in Calpe een absolute aanrader! Dit indrukwekkende museum, gelegen aan de prachtige Costa Blanca, neemt je mee op een reis door de fascinerende wereld van de zee.

Wat is Museo del Marq?

Museo del Marq is een maritiem museum in Calpe, Spanje. Het museum is gevestigd in een modern gebouw en biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio. Het is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de zee en alles wat daarmee te maken heeft.

Wat is er te zien?

Bij Museo del Marq vind je een uitgebreide collectie van maritieme artefacten, modellen van schepen, interactieve tentoonstellingen en nog veel meer. Het museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de zeevaart, van de oude Grieken en Romeinen tot de moderne tijd.

Interessante weetjes:

  • Het museum heeft een replica van een oude Romeinse boot die voor de kust van Calpe is gevonden.
  • Er is een tentoonstelling gewijd aan de visserij in de regio, met informatie over traditionele vistechnieken en de lokale vissoorten.
  • Je kunt ook een kijkje nemen in de onderwaterwereld van de Middellandse Zee met een speciale tentoonstelling over het maritieme leven.

Praktische informatie

Wil je Museo del Marq bezoeken tijdens je verblijf aan de Costa Blanca? Hier zijn enkele praktische tips:

  • Locatie: Avenida de los Baños, 9, 03710 Calpe, Alicante, Spanje
  • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 19:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt €3 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen en senioren.

Laat je verrassen door de prachtige wereld van de zee en plan een bezoek aan Museo del Marq tijdens je verblijf aan de Costa Blanca. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *