Waar tanken in Costa Blanca

Waar tanken in Costa Blanca: mijn ervaring

Als je met de auto reist in de prachtige regio Costa Blanca in Spanje, is het handig om te weten waar je kunt tanken. Tijdens mijn roadtrip door dit zonnige gebied heb ik verschillende tankstations bezocht en deel ik graag mijn ervaringen en tips met jou.

Brandstofprijzen in Costa Blanca

De brandstofprijzen in Costa Blanca liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland. Het is echter altijd verstandig om prijzen te vergelijken bij verschillende tankstations om zo geld te besparen. Daarnaast zijn er regelmatig acties en kortingen te vinden, vooral bij grote ketens zoals Repsol, Cepsa en BP.

Soorten brandstof

In Costa Blanca kun je verschillende soorten brandstof tanken, zoals Euro95, Diesel, Super 98 en LPG. Het is belangrijk om te weten welke soort brandstof jouw auto nodig heeft, zodat je niet per ongeluk de verkeerde brandstof tankt.

Populaire tankstations in Costa Blanca

Er zijn tal van tankstations te vinden in Costa Blanca, zowel langs de snelwegen als in de steden en dorpen. Enkele populaire tankstations waar je goedkoop en snel kunt tanken zijn:

  • Repsol: Een bekende keten met veel vestigingen in de regio.
  • Cepsa: Een andere grote speler op de markt met goede service.
  • BP: Ook BP heeft verschillende tankstations in Costa Blanca.

Openingstijden en betalingsmogelijkheden

De openingstijden van tankstations in Costa Blanca kunnen variëren, maar over het algemeen zijn ze van maandag tot en met zaterdag geopend van ongeveer 07:00 uur tot 22:00 uur. Op zondag zijn de openingstijden vaak beperkter, dus zorg ervoor dat je op tijd tankt als je op die dag reist.

Wat betreft betalingsmogelijkheden, kun je bij de meeste tankstations zowel contant als met een creditcard betalen. Het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben, voor het geval dat een tankstation geen creditcard accepteert.

Conclusie

Wanneer je met de auto reist in Costa Blanca, is het handig om te weten waar je kunt tanken en wat de beste opties zijn. Door de brandstofprijzen te vergelijken, te letten op acties en kortingen en te weten welke brandstof jouw auto nodig heeft, kun je geld besparen en zonder zorgen genieten van je roadtrip door dit prachtige gebied.

Met deze tips en informatie hoop ik dat je goed voorbereid op pad gaat en optimaal kunt genieten van jouw avontuur in Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *