Waar te parkeren in Alicante

Waar te parkeren in Alicante

Stel, je bent op vakantie aan de prachtige Costa Blanca en je wilt de levendige stad Alicante verkennen. Natuurlijk wil je weten waar je het beste kunt parkeren om optimaal van je dag te genieten. In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips over parkeren in Alicante.

Parkings in Alicante

Als je met de auto naar Alicante gaat, is het handig om te weten waar je het beste kunt parkeren. Gelukkig zijn er genoeg parkeergarages en parkeerterreinen in de stad waar je veilig en gemakkelijk je auto kunt achterlaten. Een paar handige opties zijn:

  • Parque de la Ereta: Deze parkeergarage ligt op loopafstand van het centrum en biedt een prachtig uitzicht over de stad.
  • Parque Rodeo: Een ander goed optie in het centrum van Alicante met voldoende parkeerplekken.

Parkeren op straat

Soms kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden in de drukke straten van Alicante. Gelukkig zijn er ook voldoende parkeerplaatsen aan de rand van de stad waar je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt parkeren. Let wel op de parkeerregels en -tijden om een boete te voorkomen.

Parkeertarieven

De parkeertarieven in Alicante kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en het tijdstip van de dag. Over het algemeen liggen de kosten voor parkeren in een parkeergarage tussen de €1,50 en €3,00 per uur. Parkeer je liever op straat, dan kan dit gratis zijn of enkele euro’s per uur kosten.

Parkeer-apps

Om het zoeken naar een parkeerplek makkelijker te maken, kun je gebruik maken van parkeer-apps zoals ParkMe en EasyPark. Deze apps geven je informatie over beschikbare parkeerplaatsen, tarieven en navigatie naar de dichtstbijzijnde parkeergarages.

Conclusie

Waar je ook besluit te parkeren in Alicante, zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de parkeermogelijkheden en tarieven. Door goed voorbereid op pad te gaan, kun je optimaal genieten van al het moois dat deze bruisende stad te bieden heeft. ¡Disfruta tu estancia en Alicante!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *