Zeereservaat van Isla de Tabarca

Ontdek het prachtige Zeereservaat van Isla de Tabarca aan de Costa Blanca

Ben jij een liefhebber van prachtige natuur, azuurblauwe wateren en adembenemende landschappen? Dan is het Zeereservaat van Isla de Tabarca aan de Costa Blanca echt een pareltje dat je niet mag missen. Tijdens mijn laatste vakantie naar Spanje heb ik dit schitterende eiland bezocht en ik kan je vertellen dat het een ervaring was om nooit te vergeten.

Waar ligt Isla de Tabarca?

Het Zeereservaat van Isla de Tabarca ligt voor de kust van de stad Alicante, op ongeveer 22 kilometer afstand. Het eiland is het kleinste bewoonde eiland van Spanje en staat bekend om zijn kristalheldere water en diversiteit aan flora en fauna. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en snorkelaars.

Hoe kom je op Isla de Tabarca?

Je kunt Isla de Tabarca bereiken met de boot vanuit verschillende havens aan de Costa Blanca, zoals Alicante, Santa Pola en Torrevieja. Het is een korte en schilderachtige overtocht die je al in de vakantiestemming brengt. Eenmaal op het eiland kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Wat is er te zien en te doen op Isla de Tabarca?

Op Isla de Tabarca kun je prachtige wandelingen maken langs de kustlijn en door de pittoreske straatjes van het dorp. Breng zeker een bezoek aan de oude stadsmuren en de kerk van San Pedro. Voor de avontuurlijke types is er de mogelijkheid om te snorkelen of duiken in het heldere water van het Zeereservaat, waar je kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen kunt bewonderen.

Praktische informatie

  • Openingstijden: Isla de Tabarca is het hele jaar door geopend, maar het is aan te raden om in de zomermaanden te gaan vanwege het aangename weer.
  • Toegangsprijs: De toegang tot het eiland is gratis, maar houd er rekening mee dat je moet betalen voor de boottocht.
  • Verblijfsmogelijkheden: Op Isla de Tabarca zijn er enkele hotels en pensions waar je kunt overnachten, maar het is ook mogelijk om een dagtrip te maken.

Al met al is het Zeereservaat van Isla de Tabarca een must-visit bestemming voor iedereen die houdt van prachtige natuur en kristalhelder water. Of je nu wilt relaxen op het strand, wandelen door de natuur of avontuurlijk wilt snorkelen, op Isla de Tabarca vind je het allemaal. Mis deze unieke plek niet tijdens je verblijf aan de Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *